img
img

Eğitim Seti Hakkında

Öğrenecekleriniz

İşlemcinin Nasıl Çalıştığını

Assembly ve Yüksek Seviyeli Programlama Dilleri Arasındaki Farkları

Intel8086 Komut Kümesini

Emu8086 Kurulum ve Kullanımını

Yüksek Seviyeli Programlama Dillerinde Veri Yapılarının Nasıl Oluşturulduğunu

Kesmeleri ve Dosya İşlemlerini

Temel I/O İşlemlerini ve Donanım Kesmelerini

Mikroişlemci ve Mikrodenetleyici Arasındaki Farkları

Bilgisayar Mimarilerini (Harvard ve Von Neuman)

İşlemci Mimarilerini (x86-x64)

Flowgortihm ile Algoritma Oluşturmanın Temellerini

Sayı Sistemlerini (Decimal, Binary, Octal, Hexadecimal)

Prosedürleri ve Makroları Kullanmayı

Gereksinimler

Temel Düzeyde Bilgisayar Kullanımı

Çalışma Azmi ve İstikrarı

Daha Önce Programlama İle Uğraşılmış Olması Faydalı Olacaktır

En Önemlisi Sürekli Araştırma Yapmak

Bu kurs kimler için uygun

  • Assembly Dilini Öğrenmek İsteyenler
  • Üniversitelerde Mikroişlemci Dersleri için Temel Bilgi Sahibi Olmak İsteyenler
  • Intel8086 Komut Kümesini Etkin Olarak Kullanmak İsteyenler
  • Güncel Programlama Dillerinin Temelini Öğrenmek İsteyenler

 

 



Eğitimin Çıktıları

Bölüm 1: Kurstan etkin olarak faydalanabilmeniz için gerekli olan tüm temel bilgiyi edineceksiniz.

Bölüm 2: Programlama hakkında hiç bilginiz yoksa temel düzeyde algoritma ve programlama bilgisine sahip olacaksınız.

Bölüm 3: Sayı sistemleri hakkında detaylı bilgiye sahip olacaksınız.

Bölüm 4: Intel 8086 mikroişlemcisini tanıyacak ve Emu8086 programında nasıl simüle edildiğini öğreneceksiniz.

Bölüm 5: RAM üzerinde verilerin nasıl saklandığını ve saklanan verilere nasıl erişildiğini en ince ayrıntısına kadar özümseyeceksiniz.

Bölüm 6: Intel 8086 komut kümesine alışmak ve yavaş yavaş alıştırmalar yapmak için gerekli olan temel komutları öğreneceksiniz.

Bölüm 7: Stack (Yığın) olarak adlandırılan veri yapısının nasıl işlediğini net ifadelerle kavrayacaksınız.

Bölüm 8: Aritmetik Mantık Birimi (ALU) hakkında bilgi sahibi olup aritmetiksel ve mantıksal komutların nasıl kullanıldığını göreceksiniz.

Bölüm 9: Yazmış olduğunuz programları normal akışlarından çıkartıp istediğiniz işlemleri yaptırmak için gerekli olan yönlendirme komutlarını tanıyacaksınız. Ayrıca tekrarlı işlemler için döngülerin nasıl kullanılabileceğini ve farklı senaryoların nasıl işlenebileceğini öğrenmiş olacaksınız.

Bölüm 10: Özellikle ikili sayı sistemlerine indirgenip işlem yapılması gereken durumlar için kullanılan kaydırma ve döndürme komutlarının nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz.

Bölüm 11: Dizi komutları olarak adlandırdığın bir başka ifade ile String komutlarının ne kadar önemli olduğuna şahit olacaksınız.

Bölüm 12: Tekrar eden yapıların hazır kod blokları haline getirip kod kalabalığından nasıl kurtulacağınızı ve kendi komutlarınızı nasıl oluşturacağınızı en ince ayrıntısına kadar öğreneceksiniz.

Bölüm 13: Kurs boyunca belki de uygulama yapmak için en çok ihtiyaç duyduğumuz kesmelerin ne olduğunu emsali görülmemiş detayları ile öğreneceksiniz.

Bölüm 14: Verilerimizi kalıcı olarak saklamak istediğimiz durumlarda dosyalara ihtiyaç duyarız bu bölümde de dosya ve klasör işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğine kesmeler penceresinden bakacağız.

Bölüm 15: Güncelleme(19.07.2020)-Her ay proje eklemeyi düşündüğüm bu bölüme işlerimden dolayı maalesef her ay ekleme yapamayacağım.

Bölüm 16: Sizlerden gelen sorular üzerine eklediğim bu bölümde temel I/O(Girdi/Çıktı) işlemlerini ve donanım kesmelerini öğreneceksiniz.



Eğitimin Niteliği ve Detayı

Emu8086 ile Assembly Programlama eğitimi, katılımcılara mikrodenetleyicilerin ve mikroişlemcilerin temel kavramlarını kapsamlı bir şekilde öğretir. Bu eğitim, bilgisayarın temel işleyişini anlamak ve Assembly diliyle program yazma yeteneklerini geliştirmek isteyen herkes için uygundur.

Eğitim, dört ana bölümden oluşur. İlk bölüm, temel mikrodenetleyici ve mikroişlemci kavramlarına giriş yapar ve bilgisayar mimarisi ile işlemci mimarisini açıklar. İkinci bölüm, algoritma oluşturma ve akış diyagramları çizme becerilerini geliştirmeye odaklanır. Üçüncü bölüm, sayı sistemleri hakkında detaylı bilgiler sunar ve farklı sayı sistemleri arasında dönüşümleri öğretir. Dördüncü bölüm, Intel8086 işlemcisini ve Emu8086 yazılımını tanıtarak Assembly dilinde programlama yapmayı öğretir. Bu bölüm, temel komutları, yığın kullanımını, aritmetik ve mantık komutlarını ele alır.

Her bölüm, öğrencilere pratik uygulamalar yapma fırsatı sunar. Ayrıca, örnek projelerle öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı olur. Eğitim, her bir konuyu adım adım açıklamalarla sunar ve öğrencilere Assembly dilinde program yazma becerilerini adım adım geliştirmelerine olanak tanır.



Benzer Kurslar

Videoları izlemek için Akademik TV üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Akademik TV'ye üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Akademik TV Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.

Kurs İçeriği

Eğitim Seti Bilgileri

Kategori:   Mühendislik Bilimleri
Eğitmen:   Bilgisayar Mühendisi Mert Özen
Sertifika:   Evet
Video Sayısı:   139

Anahtar Kelimeler

Paylaş